2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bertrand Cantat visszatér

Bertrand Cantat francia énekes valószínűleg szombaton lép először színpadra Marie Trintignant francia színésznő hét évvel ezelőtti erőszakos halála óta. A Noir Désir frontember nyáron töltötte le végleg büntetését egykori élettársa megölése miatt.
2010. október 1. péntek 13:45 - HírExtra
Cantat lehetséges visszatéréséről szerda óta terjed a pletyka az interneten, miután a dél-franciaországi Begles zenei fesztiváljának szervezői bejelentették: az Eiffel rockzenekar koncertjének végén szombat este meglepetés várja a rajongókat. A feltételezést pénteken a Noir Désir lemezkiadója megerősítette.

"Úgy tervezzük, hogy az Eiffel ráadásakor jön be. Két vagy három számot ad elő" - mondta Olivier Caillart, a Le Parisien című fővárosi napilap kérdésére.

A France Info hírrádió tudósítása szerint a fesztivál helyszínén érezhető némi aggodalom a média hirtelen érdeklődése miatt az alternatív rendezvény iránt, amelyen kizárólag önkéntesek dolgoznak. A szervezők mindesetre abban bíznak, hogy a hír tömegeket vonzhat a szombat esti koncertre.

A dél-franciaországi Bordeaux-ban élő Cantat 2003 óta nem lépett fel, amióta egy veszekedés során egy litvániai szállodai szobában megölte akkori élettársát, Marie Trintignant-t. Az énekest 2004-ben Litvániában nyolc év börtönbüntetésre ítélték, majd saját kérésére néhány hónappal később áthelyezték egy francia börtönbe. 2007 őszén jó magaviselete miatt feltételesen szabadlábra helyezték, de a bíróság egyebek mellett kikötötte, hogy - büntetése idejének teljes lejártáig - a bűntényről nem nyilatkozhat a sajtónak, arra sem dalaiban, sem videofelvételein nem utalhat. Cantat rendőri felügyelete július 29-én véget ért, de az énekes azóta sem jelent meg nyilvánosan és nem adott nyilatkozatot.

Szabadlábra helyezése óta egyébként együttesével, a Noir Désirrel továbbra is zenél Cantat. A kiadója szerint erre az évre nem terveznek új albumot, de az internetről letölthetők új számaik.

Ez év januárjában újabb tragikus fejezetet jelentett az énekes életében, hogy volt felesége, két gyermekének anyja, Rády Krisztina műfordító, kulturális szervező, a Párizsi Magyar Intézet (PMI) egykori művészeti vezetője öngyilkosságot követett el dél-franciaországi otthonában. Bertrand Cantat a házban tartózkodott, de - a rendőrség szerint - aludt, amikor a 42 éves nő felakasztotta magát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását