2024. március 29. - Auguszta

OVB: az RTL Klub meggyalázta az esélyegyenlőséget

Megsértette a jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőség választási alapelvét az RTL Klub, mert egy hírműsorban a Fidesz, az MSZP és az LMP dugódíjról alkotott véleményét bemutatta, a Jobbikét viszont nem - határozott pénteken az Országos Választási Bizottság (OVB).
2010. szeptember 24. péntek 20:04 - HírExtra
Az OVB-hez egy magánszemély fordult kifogással. A beadványozó azt sérelmezte, hogy szeptember 22-én az RTL Klub az esti rövidhírekben, a budapesti dugódíjról sugározott összeállításában csak a Fidesz, az MSZP és az LMP véleményét adta közre a kérdésről, míg a Jobbik álláspontjáról nem számolt be.

A kifogást tevő arra hivatkozott, hogy a választópolgárok így nem részesültek hiteles tájékoztatásban, nem kaptak hírt arról, hogy mi a Jobbik véleménye a kérdésben. A magánszemély kérte annak megállapítását, hogy a műsorszolgáltató megsértette a jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőség, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét.

Az OVB egyhangúlag megállapította az esélyegyenlőség megsértését, 7:2 arányban pedig a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlást elvének megsértését.

Bordás Vilmos, a testület elnöke kifejezte reményét, hogy ezzel a döntéssel befolyásolni tudják a médiát abban: jobban érvényesítse a jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőséget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását