2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Horváth: emberszámba kell venni a hajléktalanokat

Elfogadhatatlannak tartja a szocialisták főpolgármester-jelöltje, hogy esztétikai kérdésként kezeljék a hajléktalanok ügyét.
2010. szeptember 23. csütörtök 12:51 - HírExtra
A hajlék nélküliek ügye nem esztétikai kérdés egy város életében - jelentette ki Horváth Csaba, a Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány kuratóriumának elnöke, az MSZP főpolgármester-jelöltje csütörtökön a hajléktalanokat segítő budapesti rehabilitációs központ avató ünnepségén.

Elfogathatatlan, hogy valakik a hajléktalanok ügyét egyszerűen esztétikai kérdésként fogják fel; "nem lehet egyik kerületből a másikba kiszorítani őket, nem lehet a városhatáron kívül deportálni őket internáló táborokba" - fogalmazott Horváth Csaba.

(A Belügyminisztérium szeptember elején jelentette meg honlapján az építési törvény tervezett módosítását, miszerint szabálysértést követ el és bírság róható ki arra, aki közterületen lakik, vagy ott alszik.)

Horváth Csaba közölte, a hajléktalanokat segítő rehabilitációs és képzési központ - a krízishelyzetek kezelése mellett - segíteni kívánja a lakáshoz és a munkához jutást, valamint a családegyesítést.
A 440 négyzetméteren működő központba húszan költözhetnek be, és egy-másfél éves programban vesznek részt - mondta, hozzátéve: a cél az, hogy a családok újra tudják kezdeni önálló életüket.
A Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány ügyvezetője, Besenyei György elmondta, a résztvevők pályázat útján kerületek a programba.

Az ügyvezető úgy fogalmazott: "nem elég ételt és szállást adni, hanem emberként kell tudni bánni ezekkel a személyekkel".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását