2024. június 16. - Jusztin

Már alakul a kör

Operabarátok köre alakul a veszprémi Petőfi Színházban kedden, a magyar dráma napján - közölte a színház sajtófőnöke.
2010. szeptember 20. hétfő 21:44 - HírExtra
Varga Róbert tájékoztatása szerint a Latinovits Játékszínben tartandó nyitórendezvényen a Bánk bán című magyar operafilmet mutatják be. A vetítés után a nézők találkozhatnak az alkotás rendezőjével, Káel Csabával és a filmben Ottó szerepét éneklő Gulyás Dénessel. Az est házigazdája a Veszprémből származó Ókovács Szilveszter televíziós újságíró lesz.

Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója az esemény kapcsán az MTI-nek elmondta: nagyon szeretné, ha az opera műfaja meghonosodhatna a városban, a színházban.

Többek közt ezt a törekvést szolgálja az is, hogy egy gyermekoperát is műsorára tűzött az új évadban a teátrum - mutatott rá az igazgató, hozzátéve, hogy Ránki György Pomádé király új ruhája című gyermekoperáját februárban mutatják be Toronykői Attila rendezésében.

A mostani kezdeményezés célja az, hogy a veszprémi operabarátoknak élménygazdag programokat biztosítsanak, s a találkozások, beszélgetések révén a színház igazi kulturális centrummá, közösségi térré váljon - vélekedett a színidirektor. Közlése szerint az operabarátok klubja havonta egy alkalommal tart majd összejöveteleket a színházban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását