2024. május 4. - Mónika, Flórián

Irak: civilek haltak meg egy katonai akcióban

Nyolc civil, köztük két nő és két gyermek halt meg egy iraki-amerikai közös katonai akcióban a Bagdadtól 60 kilométerrel nyugatra fekvő Fallúdzsában szerdán - közölték a helyi hatóságok.
2010. szeptember 15. szerda 11:38 - HírExtra
A két nőn és két gyereken kívül a néhai Szaddám Huszein diktátor hadseregének volt ezredese és az ő három rokona vesztette életét. Az amerikai hadsereg is megerősítette, hogy történt egy "incidens" Fallúdzsában, a szunnita lázadók régi erődítményében szerda reggel, de ők csak egy halottról tudnak. Az iraki rendőrség jelentése szerint az áldozatok egy lövöldözésbe torkolló rajtaütés során vesztették életüket, amelyet az iraki-amerikai szövetségesek terroristagyanús személyek házai ellen indítottak.

A rendőrfőnök szerint a fallúdzsai kórházba eddig négy férfi holttestét szállították be az amerikai csapatok, ami már eleve ellentmond az egy halottról szóló amerikai bejelentésnek.

A harcoló amerikai csapatok augusztus 31-ével kivonultak Irakból. Az országban maradt egységek a helyi biztonsági erők létrehozására összpontosítanak, de harcolhatnak is, ha támadás éri őket, vagy ha az iraki csapatok a segítségüket kérik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását