2024. május 3. - Tímea, Irma

Malév: vége a sztrájknak

Befejeződött hétfőn délben a Malév pilótáinak tíz órakor kezdődött, kétórás figyelmeztető sztrájkja - tájékoztatta az MTI-t Óvári Tamás, a Hunalpa Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének elnöke. A munkabeszüntetés 10 járatot és 16 pilótát érintett.
2010. szeptember 13. hétfő 13:10 - HírExtra
Óvári Tamás még a munkabeszüntetés előtt hangsúlyozta: "a sztrájkot úgy szerveztük, hogy csak kisebb késések fordulhassanak elő". A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Hardy Mihály az MTI-nek a munkabeszüntetés végén elmondta: a Malév pilótáinak figyelmeztető sztrájkja semmilyen hatással nem volt a forgalomra. Kisebb késések nem a sztrájk miatt voltak, azokat más "forgalmi ügyek" okozták.

Mintegy száz, szolgálatban nem lévő Malév-pilóta demonstrált hétfőn délelőtt a kétórás figyelmeztető sztrájk félidejében Ferihegyen, törvényes munka- és pihenőidőt követelve. A pilóták egyenruhában, HUNALPA feliratú sapkában "Herr Gauss-Malév vezérigazgató - Magyarország=banánköztársaság, Törvényes munka- és pihenőidőt!" táblákkal tiltakoztak hétfőn délelőtt a repülőtér egyes terminálján.

Ferenczi Zsolt, a Hunalpa Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének kommunikációs vezetője az újságíróknak felolvasott egy sajtóközleményt, amelyben megismételte a már korábban közölteket: "a figyelmeztető sztrájk és a demonstráció célja, hogy ismételten felhívja a közvélemény és a felelős döntéshozók figyelmét a Malévnél uralkodó, tarthatatlan munkáltatói magatartásra, a nyilvánosság szándékos félrevezetésre".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását