2024. március 29. - Auguszta

Startol az Elsősegélynyújtás Világnapja

Ma van az Elsősegélynyújtás Világnapja, ebben az évben Zalaegerszeg ad otthont a központi rendezvénynek.
2010. szeptember 11. szombat 07:13 - HírExtra
A zalaegerszegi eseményen nagyszabású baleseti szimulációs bemutatóra várják az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek az elsősegélynyújtás alapjaival, de lehetőség lesz szűrésekre és véradásra is a sportcsarnok előtti téren - közölte a Magyar Vöröskereszt pénteken az MTI-vel.

A szervezetnek országosan mintegy 10 ezer elsősegélynyújtó önkéntese van. Csak tavaly 100 ezer közúti elsősegélynyújtó vizsgát bonyolítottak le a vöröskeresztes vizsgahelyeken, a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat pedig 400 önkéntes elsősegélynyújtó fiatalt mozgat meg nyaranta.

A szolgálat 2007-es indulása óta több mint 10 ezer esetben volt szükség a vöröskeresztes fiatalok közbelépésére. Jelenleg a triatlon vb-n teljesít szolgálatot a szervezet elsősegélynyújtó egysége összesen 62 fővel, elsősorban a sportolók sérüléseinek előzetes sürgősségi ellátását biztosítják.
A szervezet egyik alapfeladata az elsősegélynyújtó ismeretek terjesztése, oktatása, célja pedig az, hogy minél többen elsajátítsák ezeket.

Az Elsősegélynyújtás Világnapját minden év szeptemberének második szombatján rendezik meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását