2024. március 29. - Auguszta

A BKV is osztozhatott a színes projekt sikerében

A Színes Város Projekt végső állomása, a Moszkva Tér volt. A sikeresen kivitelezett kezdeményezésről sajtótájékoztató keretében beszéltek az ötletek megvalósításában szerepet vállalók.
2010. szeptember 11. szombat 08:40 - Fontos Erzsébet
Perspektíva
A program általános célja, hogy több kortárs, társadalmi kérdésekre reflektáló műalkotás jelenjen meg a köztereken. Hosszú távú célunk, hogy a műalkotások által színesedő városkép, városunkat élhetőbbé, színesebbé, a városképet érintő döntéshozatalt civilebbé, közérdekűbbé tegyük.

www.szinesvaros.hu
Dr.Székelyné Pásztor Erzsébet a BKV Zrt. kommunikációs igazgatója leszögezte, hogy a BKV három célkitűzése a kultúra iránti elkötelezettség, a humán értékek figyelembevétele és a társadalmi felelősségvállalás. Kihangsúlyozta, hogy a közlekedési társaság minden olyan típusú projektet és kezdeményezést támogat, ami a főváros pozitív fejlesztéséről szól.

Székelyné, arra a kérdésünkre, miszerint a BKV erkölcsileg csupán azért támogatta a Színes Város Projektet, mert többek között ezzel a gesztussal akarta eltussolni a közhangulatot felháborító BKV-botrányokat, a következőt mondta el lapunknak:

„ Ez a két esemény egymástól független. A botrányok  teljesen más szemszögből világították meg a BKV-t. Az emberek továbbra is emlékeznek rájuk. Az egyik cselekedet nem befolyásolja a másikat.”

Székelyné továbbá kijelentette, hogy az alkotók által létrehozott színes objektumok figyelemfelkeltőek, emellett a szürke hétköznapokba jókedvet csempésznek. Elmondta továbbá: lényeges, hogy a Moszkva téren milyen környezetben várja az utazóközönség a tömegközlekedési eszközöket. Ennek kapcsán megerősítette azt a felelősségvállalást, miszerint a BKV a jövőben is csatlakozik azokhoz a kezdeményezésekhez, melyek a szerethetőbb fővárost hivatottak szolgálni.

A Jobbik két képviselője határozati javaslatot nyújt a parlament elé, hogy a kommunista időket felidéző Moszkva Tér  visszakapja a Széll Kálmán nevet. Rákérdeztünk, hogy a BKV hogyan vélekedik a névváltoztatásról?



„Bárhogy dönt a főváros, mi azt elfogadjuk.”

Frank Gábor, a Világ-Kép Kulturális Egyesület elnöke az alkotók munkáját dicsérte, melynek köszönhetően színesebbé vált a tér. Mindemellett háláját fejezte ki a BKV-nak, hogy kilenc hónapos kitartó munkával megvalósulhatott a végső projektállomás.

Frank megköszönte a Norvég Civil Alapnak és a szponzorációt nyújtó festékgyártó cégnek, hogy támogatta a kezdeményezést és így mind  a  három helyen (Moszkva Tér, Flórián Tér, V.kerületi Várospark Tűzoltóság fala) megvalósíthatták a művészi elképzeléseket.

Megyeri András, a Színes Projekt „életre hívója” köszönő beszédében kiemelte az alkotók és a háttérmunkában résztvevő dolgozók erőfeszítéseit. Emellett arra vonatkozó reményeit fejezte ki, miszerint hosszútávon, a további projekteket lehetővé teszi az állam, verseny-és civilszféra közötti hatékony együttműködés.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását