2024. május 30. - Janka, Zsanett

BKV: nincsenek veszélyeztetve a munkahelyek

A BKV értetlenül áll a Fürst Közlekedési Szakszervezet sztrájkfenyegetése előtt, mivel szerintük sem a munkavállalók élet- és munkakörülményeit, sem munkahelyüket nem veszélyezteti, hogy az iskolakezdéssel kapcsolatos problémát alvállalkozók bevonásával oldják meg - közölte a BKV csütörtökön az MTI-vel, reagálva a szakszervezet közleményére.
2010. szeptember 2. csütörtök 20:19 - HírExtra
Hangsúlyozták: ezzel az intézkedéssel nem szűnik meg egyetlen munkavállaló munkaviszonya sem, csak egyes járművezetők másik vonalakon fognak szolgálatot teljesíteni.

Szerintük az adott helyzetben a lehető legolcsóbb, leghatékonyabb és legracionálisabb módot választották arra, hogy a BKV "az utasbiztonságot, az őszi menetrend tarthatóságát és a közszolgáltatási szerződés betartását szem előtt tartva teljesítse az iskolakezdés miatt megnövekedett járműkiadási kötelezettségét" - írták.

Kifejtették, hogy a BKV jelenlegi vezetése soha nem tagadta a járműpark állapotának folyamatos romlását, sőt hangsúlyozták az új buszok beszerzésének szükségességét.

A BKV kedden közölte, hogy a VT Transmantól, illetve a Volánbusztól 25 buszt bérel, mivel az iskolakezdés miatt több járműre van szükség. A közlekedési társaság buszparkja olyan rossz állapotban van, hogy nem tud elég forgalomképes járművet az utcákra küldeni, ezért vonnak be alvállalkozói buszokat.

Csütörtökön sztrájkot helyezett kilátásba a BKV-nál működő 26 szakszervezet egyike, a Fürst Közlekedési Szakszervezet, mert nem ért egyet azzal, hogy a BKV szeptembertől alvállalkozókat von be a budapesti buszos közlekedésbe.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy munkavállalóik élet- és munkakörülményeinek megvédése érdekében akár a sztrájk eszközével is élni fognak. Hangsúlyozták, hogy az alvállalkozók bevonása szakmailag elfogadhatatlan, az autóbusz-közlekedés ilyen helyzetbe kerülése pedig kimeríti a szándékos károkozás fogalmát.
Hozzátették továbbá: 2007 óta több megállapodás is született a buszpark javítása érdekében, de eddig nem történt semmi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását