2024. május 10. - Ármin, Pálma

Schmuck összefogásra szólít fel

Budapesti együttműködési nyilatkozatot fogalmazott meg az őszi önkormányzati választás kapcsán Schmuck Andor, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) főpolgármester-jelöltje, amelyet levélben elküldött többek között Tarlós Istvánnak, a Fidesz, Jávor Benedeknek, az LMP és Horváth Csabának, az MSZP főpolgármester-jelöltjének azt kérve, hogy csatlakozzanak ők is a dokumentumhoz.
2010. augusztus 23. hétfő 11:10 - HírExtra
A kiáltvány - amelyet Kapolyi László, az MSZDP elnöke és Barabás Tiborné, a Tisztelet Társaságának elnöke is aláírt - mindenki elemi érdekének nevezi azt, hogy a különböző politikai erők egy mindenki által elfogadott program égisze alatt tudjanak egyesülni; "a budapesti együttműködés rendszere ezért pártoktól függetlenül mindenki számára nyitott".

A szöveg szerint a fővárost, amely 1873-as egyesülése után lett az ország szellemi, gazdasági és kulturális központja, elnyomni sokszor tudták már, de eltiporni és megalázni soha.

Ha most ősszel Budapest lakói összegyűjtik életerejüket és elmennek szavazni, az ott születő eredményt nem csak az itt élőknek, de egész Magyarországnak el kell ismernie és tiszteletben kell tartania - olvasható a nyilatkozatban, amely szerint a főváros mindig is a tolerancia, a multikulturalitás, az egymástól különböző, de egymást kiegészítő emberi és politikai értékek városa volt, amit most az a veszély fenyeget, hogy egyszínűvé és unalmassá válik.

A dokumentum aláírói - mint fogalmaznak - elutasítják azt a gondolkodásmódot, mely szerint "csak egy maradhat". Budapest továbbra sem lehet az országot megosztó pártoskodás terepe - hangsúlyozzák.

A szöveget jegyző politikusok novembertől aláírásgyűjtést kezdeményeznek annak érdekében, hogy a parlament is tárgyalja a dokumentumot - tájékoztatták az MTI-t.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását