2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Mozgósítani kell a beilleszkedést

Európának mozgósítania kell magát a romák beilleszkedése érdekében, kezdve a származási országaikkal - jelentette ki hétfőn Pierre Lellouche francia Európa-ügyi államtitkár.
2010. augusztus 2. hétfő 21:57 - HírExtra
"Mindenkinek mozgósítania kell. Az integráció kötelessége elsősorban a származási országoké, és az olyan államoknak, mint Franciaország az a dolguk, hogy segítsenek" - jelentette ki.

A politikus üdvözölte a tényt, hogy Romániában egy kormánytagot megbíztak a várhatóan Franciaországból kitoloncolandó romák visszafogadása és beilleszkedése ügyében.

Párizs a múlt héten határozta el, hogy három hónapon belül felszámolják a mintegy 600 franciaországi illegális cigánytelepnek mintegy a felét, valamint azt, hogy haladéktalanul kitoloncolják azokat a külföldi, elsősorban romániai és bulgáriai romákat, akik összeütközésbe kerültek a törvénnyel.

Lellouche emlékeztetett arra, hogy ezek az országok "vaskos összegeket", 2007 és 2013 között 20 milliárd eurót kapnak az Európai Unió költségvetéséből. Ebből a kisebbségeknek is kell jutnia - mondta, hozzátéve, hogy "az nem lehet, hogy nyugatról pénzt utaljanak keletre, keletről nyugatra pedig olyan kisebbségeket, amelyekkel nem törődnek eléggé".

Az államtitkár sajnálkozva jegyezte meg, hogy a romák ügyének szentelt európai tanácskozás Cordobában áprilisban "zajos kudarcnak" bizonyult.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását