2024. május 16. - Mózes, Botond

Dankót indítja a Fidesz Szarvason

Dankó Bélát indítja jelöltként a Fidesz a szeptember 19-ére kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választáson a Békés megyei 5. számú választókerületben, Szarvas térségében - értesült az MTI hétfőn.
2010. július 19. hétfő 14:10 - HírExtra
A választókerületben azért kell voksolást tartani, mert Domokos Lászlót (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjét a parlament az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének választotta, így a politikus lemondott képviselői mandátumáról.

Az MTI úgy tudja, hogy a Fidesz Dankó Bélát indítja jelöltként, aki 1999 tavasza óta Kondoros nagyközség polgármestere és az utóbbi időszakban a megyei önkormányzat térségi tanácsnoka is.
Az időközi választáson a tervek szerint az MSZP, a Jobbik és a Lehet Más a Politika (LMP) is indít jelöltet. Földesi Zoltán, az MSZP választókerületi elnöke azt közölte, hogy pártja a legkésőbb a jövő hét elején megnevezi jelöltjét. Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei elnöke, országgyűlési képviselő arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jelölési folyamat még nem zárult le pártjánál. Gál Anita, az LMP megyei koordinátora pedig jelezte, hogy pártja mindenképpen jelöltet kíván állítani a térségben, a személyi döntést a későbbiekben hozzák meg.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) múlt pénteki ülésén az időközi választás első fordulóját szeptember 19-ére, a második fordulót október 3-ára tűzte ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását