2024. április 28. - Valéria

A szlovákok sem örülnek az IMF-küldöttség távozásának

Szlovákia számára is rossz hír, hogy a Nemzetközi Valutaalap küldöttsége idő előtt távozott Magyarországról - írja a Sme című szlovák liberális napilap hétfőn vezércikkben.
2010. július 19. hétfő 11:55 - HírExtra
 Az újság szerint "a világ" egész egyszerűen továbbra sem hiszi el azt, amit a magyar választók (és a görög tüntetők) hisznek: hogy az állam hosszú ideig többet fizethet állampolgárainak, mint amilyenek a bevételei, valamint azt, hogy Orbán Viktor intézkedéseivel megoldhatók a magyar gazdaság komoly problémái.

"Ez a mi (Szlovákia) számunkra sem jó" - vélekedik a lap. Szerinte nemcsak azért, mert Orbán "a jó gazdálkodásra való képtelenségét" - akárcsak korábban a szlovák Robert Fico - nacionalizmussal próbálja meg majd eltakarni, hanem azért is, mert a szlovák és a magyar gazdaság nagyon össze vannak kötve, s a magyar gazdaság folytatódó válsága Szlovákia számára is veszteséget jelent.

A független Pravda úgy látja, hogy a kétharmados választási győzelemmel Orbán Viktor szinte "megrészegült a hatalomtól", a parlamenti demokrácia valamiféle rendi átalakítására törekszik, de az ország legfőbb problémájával, a nehéz gazdasági helyzettel szinte nem is foglalkozik.

"Magyarország totális Orbánlanddá való átalakításáról álmodott álmából talán felébreszti a Nemzetközi Valutaalap világos üzenete: nagyobb mértékben kell takarékoskodnotok, mert különben nem fizetjük ki a hitel hátramaradó részét" - írja a lap. Ha Orbán nem akarja, hogy az euró árfolyama 300 forint fölé emelkedjen, s a magyarok által felvett hitelek megdráguljanak, azonnal lépnie kell. Végül is egyetlen előző kormánynak sem volt olyan magas a bizalmi indexe, mint ennek a kormánynak - zárja jegyzetét a Pravda.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását