2024. május 2. - Zsigmond

Rekordmennyiségű magyar úszó a budapesti EB-n

Minden számban a szabályok által megengedett legtöbb versenyzőt, összesen 59 úszót indít a magyar szövetség az augusztusi budapesti Európa-bajnokságon.
2010. július 14. szerda 18:31 - HírExtra
A szövetség elnöksége szerdán fogadta el Kiss László szövetségi kapitány erre vonatkozó előterjesztését, aminek következtében 28 férfi és 31 női úszó képviseli majd a hazai színeket a Margit-szigeten rendezendő kontinensviadalon.

"Minden idők legnagyobb létszámú úszócsapata vesz részt az Európa-bajnokságon - kommentálta a döntést Kiss László. - Ami engem külön boldogsággal tölt el, hogy túlnyomó részt vidéki egyesületek képviselőiből áll a válogatott. Óriási tapasztalatszerzés előtt áll számtalan fiatal úszó, akik közül többen is odaérhetnek a londoni olimpiára."

A medencés úszóknál a 800 és 1500 métert kivéve minden egyéni számban négy-négy versenyzőt lehet indítani egy országból, ám a középdöntőkbe, illetve - ott ahol a selejtező után egyből döntőt rendeznek - a fináléba már csak két úszó lehet azonos nemzetbeli.

A szövetség tájékoztatása szerint a csapatba nem került be néhány tehetséges fiatal, mert ők az Eb utolsó hétvégéjén kezdődő szingapúri ifjúsági olimpián vesznek részt. A válogatottban 14 vidéki egyesület képviselője kapott helyet, a válogatott magját a két nagy műhely, a 16 kerettaggal büszkélkedő Jövő SC Veolia, valamint a kilenc versenyzőt "hadba küldő" Kőbánya SC alkotja.

Az Európa-bajnokság augusztus 4-én kezdődik a szinkronúszók és a hosszútávúszók versenyeivel, az úszás - illetve a műugrás - augusztus 9-én rajtol. A hosszútávúszók számait Balatonfürednél tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását