2024. április 24. - György

Baleset: hét halott Kairóban

Hét ember vesztette életét szerdán Kairóban, miután összedőlt egy ötemeletes lakóépület - jelentette a MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség.
2010. július 14. szerda 13:39 - HírExtra
 A szerencsétlenség az egyiptomi főváros történelmi iszlám negyedében történt. A mentési munkálatokat végzők a romok alól hét holttestet húztak ki, egy ember pedig súlyosabb töréseket szenvedett, de túlélte a balesetet. Biztonsági források és tanúk szerint az ötemeletes épületre vonatkozóan kiürítési parancs volt érvényben az omlásveszély miatt. A felső négy emelet lakóit már kiköltöztették, a földszinten azonban továbbra is üzemeltettek egy pékséget, amelynek dolgozóit az épületben szállásolták el.

Az ügyészség értesült a tragédiáról, és az ügy kivizsgálását rövid időn belül megkezdik.

A hasonló esetek gyakoriak Egyiptomban, különösen a sűrűn lakott városrészekben, ahol az építkezésekre laza biztonsági előírások vonatkoznak, és az épületek karbantartása gyakran elmarad. A hónap elején a főváros Subrán negyedében omlott össze egy négyemeletes lakótömb, aminek következtében négy ember vesztette életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását