2024. május 19. - Ivó, Milán

Őrült meccsen esett ki a címvédő olasz csapat

A címvédő olasz válogatott elképesztő izgalmak közepette 3-2-es vereséget szenvedett a szlovák csapattól a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F csoportjának csütörtöki zárófordulójában, és így nem jutott a legjobb 16 közé. A szlovákok csoportmásodikként továbbjutottak.
2010. június 24. csütörtök 18:53 - HírExtra
Eredmény:
F csoport, 3. forduló:
Szlovákia-Olaszország 3-2 (1-0)
-------------------------------
Johannesburg, Ellis Park Stadion, 53 412 néző, v.: Webb (angol)
gólszerzők: Vittek (25., 73.), Kopunek (89.), illetve Di Natale (81.), Quagliarella (92.)
sárga lap: Strba (16.), Vittek (40.), Pekarik (50.), Mucha (82.), illetve Cannavaro (31.), Chiellini (67.), Pepe (76.), Quagliarella (83.)

Szlovákia:
----------
Mucha - Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavnik - Strba (Kopunek, 87.), Stoch, Hamsik, Vittek (Sestak, 93.) - Kucka, Jendrisek (Petras, 94.)

Olaszország:
------------
Marchetti - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito (Maggio, a szünetben) - Montolivo (Pirlo, 56.), De Rossi, Gattuso (Quagliarella, a szünetben) - Iaquinta, Pepe, Di Natale


I. félidő:
----------
25. perc: az olaszok saját térfelükön elveszítették a labdát, amely Vittekhez került, a támadó pedig fordulásból kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

II. félidő:
-----------
73. perc: Hamsik jobb oldali beadásánál Vittek mindenkit megelőzött és a rövid sarokba lőtt (2-0).
81. perc: Quagliarella ügyes összjáték után került helyzetbe, de Mucha védett, a kipattanót azonban Di Natale az üres kapuba lőtte (2-1).
89. perc: Kopunek kapott remek indítást, a csereként beálló támadó pedig Marchetti fölött a kapuba emelt (3-1).
92. perc: egy kavarodást követően Quagliarella 18 méterről emelt a kapuba (3-2).


Az első félidőben a szlovákok jóval veszélyesebben futballoztak, és Vittek találatával teljesen megérdemelten szereztek vezetést. Az olaszok elképzelés nélkül játszottak.

A folytatásban mindent megtett a címvédő, Lippi hamar kihasználta mindhárom cserelehetőségét. Az olaszoknak semmi sem sikerült, Di Natale lövését például Skrtel a gólvonalról vágta ki. A 73. percben Vittek második gólja úgy tűnt, eldönti az összecsapást, ám Di Natale szépített, így az utolsó percekben hatalmas izgalmakat hozott a játék, Quagliarella lesről talált be.

Az utolsó pillanatokban kinyíltak az olaszok, a szlovákok azonban a csereként beálló Kopunek rendkívül okos góljával bebiztosították győzelmüket, igaz, Quagliarella még szépíteni tudott, de a címvédő így is búcsúzni kényszerült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását