2024. május 2. - Zsigmond

Alkalmas, de esélytelen

Lázár János szerint az MSZP alkalmas jelöltet állított a köztársaságielnök-jelölés "versenyében". A Fidesz frakcióvezetője a kormánypárti frakciószövetség ülése után kedden a Parlamentben közösen tartott sajtótájékoztatót Balogh Andrással, az MSZP államfőjelöltjével és Lendvai Ildikóval, a szocialisták távozó pártelnökével.
2010. június 22. kedd 19:10 - HírExtra
Lázár János megköszönte, hogy Balogh András részt vett a frakcióülésen, és a jelöltnek "nemes küzdelmet és még nemesebb megmérettetést kívánt".

A Fidesz frakcióvezetője Lendvai Ildikónak külön megköszönte, hogy lehetővé tette a találkozást, és azt is, hogy "először, de remélhetőleg nem utoljára, kitüntette a Fidesz-frakciót" részvételével, és szót válthattak "közös ügyeinkről".

Balogh András kiemelte: megtisztelőnek tartja, hogy meghívták a frakcióülésre, ahol kellemes beszélgetést folytattak. Megköszönte a meghívást és a konstruktív légkört.

A frakcióülésen elmondott beszédéből felidézte, ismertette azt a programot, amelyet szerinte egy köztársasági elnöknek vállalnia kell, ahhoz, hogy megjelenítse a magyar nemzet egységét.

Az államfő előtt álló feladatok közül kiemelte: hidakat kell építeni, nem barikádokat, mert a társadalomnak a jelenlegi, a demokratikus pluralizmus kereteit feszegető szembenállása gátolja a nemzeti akart érvényesülését, az egységes törekvéseket.

Balogh András úgy fogalmazott: "olyan országot vizionálok, amely mosolygós, nem ideges, (nem) nyugtalan, nem jövőtől félő". Hozzátette: ehhez egységes erőfeszítésekre van szükség. Az MSZP államfőjelöltjének meggyőződése, hogy a magyar hagyományokkal, kultúrával, értékekkel, van lehetőség a nemzeti összefogásra.

Lendvai Ildikó leszögezte: nem ellenséges táborba jöttek, hanem beszélgetni a magyar demokrácia jövőjéről, a köztársasági elnöki poszt funkciójáról és nagy örömmel tapasztalták, hogy a "másképp gondolkozók" is alkalmasnak tartják jelöltjüket a posztra.

Felhívta a figyelmet: az MSZP fontosnak érezte, hogy állítson elnökjelöltet, és azt is, hogy elnökjelöltjüket ne csak a baloldalnak, ne csak az MSZP szavazóbázisának mutassák be.

Az MSZP-nek megvan a baloldali elképzelése a demokrácia működéséről, és az oly kívánatos nemzeti összefogáshoz vezető útról, ezért állítottak elnökjelöltet - húzta alá az MSZP távozó vezetője. Az is fontos - fűzte hozzá -, hogy az államfőjelölt és a jelöléshez vezető út kielégítse az országnak a béke-, a párbeszédvágyát.

A sajtótájékoztatón részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

FeketeVipera
2010. június 23. 09:59
Államfő választás - Az ígéretek és a valóság: http://kispest.blog.hu/2010/06/23/mar_nem_erdekli_a_kormanyt_az_emberek_velemenye
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását