2020. március 28. - Gedeon, Johanna

Debrecen is rekordot döntött

Bár az eső félbevágta a késő esti programokat, a tavalyinál így is lényegesen többen vettek részt Debrecenben az idei Múzeumok Éjszakája programjain.
2010. június 20. vasárnap 17:25 - HírExtra
Koroknai Edit, a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ sajtóreferense az MTI-nek vasárnap elmondta: a művészeti központ épületébe csaknem hétezren látogattak el, a Baltazár Dezső téren lévő programokat pedig mintegy háromezren látták.

Sokan elővételben megváltották a belépőjüket, ennek ellenére délutántól folyamatos volt a sor a MODEM szabadtérre kihelyezett pénztára előtt - egészen 23 óráig, az eső megérkezéséig - tette hozzá.

A zsúfolásig telt kiállítótermek mellett a legnépszerűbb helyszín a performanszoknak, koncerteknek, színházi előadásoknak helyet adó belső kert, valamint a III. emeleti múzeumpedagógia-terem volt. Ez utóbbiban csodálhatták meg a látogatók az éjszaka műtárgyát, Paul Gauguin: Fekete sertések című olajfestményét.

A szomszédos Déri Múzeumban is több mint hétezren fordultak meg az éjszaka folyamán, többen mint tavaly ilyenkor - közölte Kovács Marianna közönségkapcsolati igazgatóhelyettes.
A sláger az az agyagból készült, 5500 éves maszk volt, amelyet 2001-2002-ben találtak a M7-es autópálya új nyomvonalának régészeti feltárásakor - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását