2024. május 3. - Tímea, Irma

Argentína bajban, európai nem nyerhet

A számmisztika és egyéb babonák hívei nyilván imádják az olyan típusú összefüggéseket, amik a sportstatisztikákból kiolvashatóak. A statisztikai alapon működő jövőbe látásból a vb alkalmával az következik, hogy európai csapat nem nyerhet, és Argentínának sem fog sikerülni. Fürkészd a jövőt a múltban!
2010. június 12. szombat 08:07 - Gyülvészi András
A sportesemények múltjában turkálni egyébiránt kiváló hobbi, megy vele az idő, és úgy érezhetjük, kicsit tudunk jósolni. Ezen a világbajnokságon újra remek lehetőségek kínálkoznak, hogy próbára tegyük azt a teóriát, miszerint a múlt eseményeiből kiolvasható a jövő, vagyis ami régen megtörtént valahogy, az most sem eshet másképpen. Legalábbis olyan nagyon másképpen. Ez lenne az alapgondolat, amit érdemes lehet tesztelni. Persze minél több a feltevés, annál valószínűbb, hogy egy-két tipp bejön, ezért most mindössze két feltevést teszünk.

Európa biztosan veszít

Például az eddigi tizennyolc világbajnokságon megfigyelhető volt, hogy európai csapat még nem nyert, ha a tornát a kontinensen kívül tartották. Ebből a statisztikai alapú jövőbe látás módszertana szerint az következik, hogy idén bármely csapat nyerhet, kivéve az európaiakat.

Argentína Maradonával

Ennél sokkal-sokkal izgalmasabb Argentína startpozíciója. Hogy mást ne mondjunk jelenlegi csoportja 75 százalékban megegyezik a az 1994-es csoportjával. Akkor a D-csoportban együtt voltak Görögországgal, Nigériával és Bulgáriával. Idén a B-csoportból indulnak Görögországgal, Nigériával és a Koreai Köztársaság. Nahát! Mennyi szóismétlés!

Ha tovább okoskodunk, és megpróbálunk a jövőbe látni, akkor nyilván az lesz az alapgondolatunk, hogy a hasonló felállás hasonló kimenetelhez vezet. A csoportösszetétel hasonlóságán túl fontos lehet Maradona személye, aki önmagában is összekapcsolja a mostani válogatottat a tizenhat évvel ezelőttivel. Most mint kapitány utazik a válogatottal, míg 1994-ben játékosként szerepelt nemzeti színekben, ráadásul nem a kora miatt esett ki a csapatból, hanem azért küldték haza, mert megbukott egy doppingteszten.

Hogy ebből a hasonlóságból mire lehet következtetni azon túl, hogy Maradonával akkor sem sikerült, tehát most sem fog, azt nem tudom. Annyiban azért biztosnak lehetünk, hogy kapitányként nem fog megbukni semmilyen doppingteszten.

És ne felejtsük: a csapat szurkolótáborát nem kisebb személy erősíti, mint Orbán Viktor.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását