2024. május 16. - Mózes, Botond

"Hibás" a magyar-görög összehasonlítás

Londoni elemzők pénteki értékelései szerint "tényszerűen hibás" Magyarország pénzügyi helyzetét Görögországéhoz hasonlítani, és a Fidesz e nyilatkozatokkal valószínűleg inkább az adócsökkentések várható elmaradást igyekszik magyarázni.
2010. június 4. péntek 15:23 - HírExtra
Pénteken azonban csaknem egy évi csúcson járt a londoni kereskedésben a magyar törlesztéskockázatra köthető biztosítási tranzakciók díjszabása a magyar gazdaság helyzetéről szóló előző napi politikusi nyilatkozatok után.

A magyarországi gazdasági helyzetről szóló politikusi nyilatkozatokkal kapcsolatban londoni felzárkózó piaci elemzők egybehangzóan annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a Fidesz e nyilatkozatokat az adócsökkentések valószínű halasztásának magyarázatául tette.

A JP Morgan bankcsoport londoni részlege befektetőknek pénteken kiadott napi feltörekvő piaci helyzetértékelésében külön elemzést szentel Kósa Lajos Fidesz-alelnök előző napi kijelentéseinek, amelyek szerint a magyar gazdaság "sokkal rosszabb" állapotban van, mint ahogy azt a párt hitte, és Magyarországnak "szűk esélye" van a görögországihoz hasonló helyzet elkerülésére.

A JP Morgan szerint ennek hátterében az állhat, hogy a kormány a hétvégén kétéves válságkezelési program bejelentésére készül, amely valószínűleg halasztani fogja a Fidesz által a választási kampány során tett, növekedés- és foglalkoztatás-serkentő ígéretek valóra váltását. Más szavakkal fogalmazva a Fidesz várhatóan gazdaságpolitikai rugalmasságot igyekszik teremteni magának, mielőtt elkezdené a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val egy új készenléti egyezményről - áll a JP Morgan pénteki londoni elemzésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását