2024. április 25. - Márk

Az ombudsman szerint is kevesebb kisebbségi önkormányzati képviselő kell

A pontatlan sajtóhírekkel szemben a kisebbségi ombudsman a valóságban támogatja a települési és országos kisebbségi önkormányzati képviselők számának csökkentéséről szóló törvényjavaslat célját, és erről levélben már tájékoztatta is az illetékes parlamenti bizottságokat.
2010. június 1. kedd 15:19 - HírExtra
Kállai Ernő kedden közölte az MTI-vel, hogy álláspontja szerint ezzel a megoldással át lehet hidalni azt a problémát, hogy kisebb településeken csak nehezen tudnak a kisebbségi önkormányzati választás megtartásához szükséges létszámú jelöltet indítani. Ugyanakkor az ombudsman azt javasolja: a képviselők létszámának meghatározásakor vegyék figyelembe a kisebbségi választói jegyzékben szereplők számát is annak érdekében, hogy a települési kisebbségi önkormányzatok számára továbbra is lehetőség nyíljon a testületi munkavégzést segítő bizottságok megválasztására.

Hargitai János és Szászfalvi László kereszténydemokrata képviselők május 26-án benyújtott törvényjavaslata szerint 2010 őszén a települési kisebbségi önkormányzatokba az eddigi öt helyett három, a területi kisebbségi önkormányzatokba az eddigi kilenc helyett öt képviselőt lehetne választani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását