2024. április 18. - Andrea, Ilma

Segélyt oszt a Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt szombaton megkezdte a segélyek kiosztását a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvízkárosultak - közölte Gruber Roland, a segélyszervezet katasztrófa-készenléti szakmai vezetője
2010. május 22. szombat 14:59 - HírExtra
Az árvíz sújtotta Ónodon, Szendrőn és Komlóskán oszt szét szombaton tartós élelmiszerekből álló csomagokat, tisztító és fertőtlenítőszereket mintegy négymillió forint értékben, 215 családnak a vöröskereszt - mondta Gruber Roland.

Közlése szerint az elkövetkező két hétben tovább folytatják a segélycsomagok szétosztását, mintegy 60 millió forint értékben, zömmel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, de jut belőle az ország más árvízkárt szenvedett térségeibe is.

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke a héten Miskolcon jelentette be, hogy a segélyszervezet félmilliárd forintos pénzbeli adományt kapott egy pénzintézettől, s az összegből tartós élelmiszereket, tisztítószereket vásárolnak, s azokat az árvíz sújtotta települések önkormányzatainak bevonásával juttatják el a rászorulóknak.

Azt is közölte: magánszemélyek, gazdasági társaságok, mobiltelefon-szolgáltatók, az árvíz által nem érintett települések önkormányzatai is segítenek, megindult a gyűjtés, széles körű és példás az összefogás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását