2024. május 14. - Bonifác

Adatvédelmi vita az EU-ban - mi kezdtük

Közösen lépnek fel a közép- és kelet-európai adatvédelmi biztosok az Európai Unió adatvédelmi irányelvének felülvizsgálata érdekében - közölte a magyar ombudsman az MTI-vel pénteken. Az együttes fellépésről a régió adatvédelmi biztosainak 12. találkozóján, a lengyelországi Sopotban egyeztek meg az ombudsmanok - tudatta Jóri András.
2010. május 21. péntek 13:31 - HírExtra
Az Európai Bizottság idén felülvizsgálja az adatvédelmi irányelvet. Jóri András szerint a módosítás az információs társadalom követelményeihez igazítja majd az európai adatvédelmi jogot, rugalmasabbá teszi annak rendelkezéseit, például a külföldre irányuló adattovábbítással kapcsolatban.

A magyar biztos szeretné elérni egyes túlbürokratizált rendelkezések, például az adatvédelmi nyilvántartás szabályozásának enyhítését vagy törlését. A rugalmasabb szabályokhoz viszont hatékonyabb végrehajtást és súlyosabb szankciókat rendelne.

"Ezeket a javaslatokat először a többi közép- és kelet-európai állammal egyeztetjük egy munkacsoport keretében, így közös javaslatként kerülnek majd az unió megfelelő fórumaira" - közölte Jóri András.

Idén az unió adatvédelmi munkacsoportjának alelnökévé választották Michal Serzycki lengyel adatvédelmi biztost. A lengyelországi konferencián a régió adatvédelmi biztosai két új állandó résztvevő, az albán adatvédelmi biztos és a Moldovai Köztársaság képviselőjének felvételéről is döntöttek.

Jövőre Budapest ad otthont a közép- és kelet-európai adatvédelmi biztosok konferenciájának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását