2024. március 29. - Auguszta

Az ORTT nem törődött a köztévék finanszírozási érdekeivel

A Duna Televíziót működtető Hungária Televízió Közalapítvány (HTVKA) szerint az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) "semmibe vette" a közszolgálati médiumok elemi finanszírozási érdekeit, amikor arról döntött, hogy a TV2 koncessziós díjának megfizetésére részletfizetést engedélyez.
2010. május 13. csütörtök 21:17 - HírExtra
Az alapítvány csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elnökség egyhangúlag arra az álláspontra helyezkedett, hogy az ORTT döntése "jogszerűtlen, érthetetlen és megmagyarázhatatlan".

Kifejtették, hogy az ORTT az alapítvány szerint - az eddigi gyakorlattal ellentétben - az érintettek meghallgatása nélkül döntött a részletfizetés lehetőségéről. Emlékeztettek, hogy a TV2 műsorszolgáltatási díjának 70 százaléka a Magyar Televíziót (MTV), 30 százaléka pedig a Duna Televíziót üzemeltető közalapítványt illeti. Ezzel a lépéssel az ORTT veszélybe sodorta a két közszolgálati televízió működését - hívta fel a figyelmet a közalapítvány.

Közleményükben hangsúlyozták, hogy a Duna TV a költségvetése elkészítésekor számolt ezzel az összeggel, amely június végén érkezett volna a köztévéhez, így viszont elesnek 601 millió forint bevételtől.

Emiatt a közalapítvány levélben fordult a médiahatósághoz, hogy a határozatot azonnal vonja vissza. Ha ezt nem teszik meg, akkor - mint fogalmaztak - az alapítvány elnöksége "jogi lépéseket tesz a súlyos károkozás megszüntetésének érdekében."

Ebben az évben a Duna Televízió 2,4 milliárd forinttal többől gazdálkodhat, mivel az Országgyűlés a 2010-es költségvetés szavazásakor elfogadta Jánosi György, akkori MSZP-s országgyűlési képviselő módosító indítványát, és ezt az összeget 2009 novemberében az MTV-től a Duna TV-hez rendelték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását