2024. június 2. - Kármen, Anita

BKV: szakszervezeti huzavona

A BKV-nál működő három szakszervezeti szövetség szerint az érdekképviseleteknek a jelenlegi helyzetben össze kellene fogniuk, de a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) megosztottságra törekszik.
2010. május 7. péntek 13:03 - HírExtra
A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ), a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeteinek Szövetsége (TDFSZSZ) és a BKV Liga Munkástanács Szövetsége az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a VTDSZSZ cserbenhagyta tagjait, nem vett részt a január elején tartott sztrájkban, amelynek eredményeként több szociális juttatást is megvédtek.

A három szövetség úgy látja, hogy a VTDSZSZ korábbi követelései a bértárgyaláson eltűntek, a szövetségnek nincs érdekérvényesítő képessége. Ugyanakkor közölték: a vitát lezártnak tekintik és a továbbiakban nem vesznek részt a "gyenge, populista szakszervezeti kommunikációs csatában".

Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnöke csütörtökön tájékoztatta az MTI-t arról, hogy közeledtek a bértárgyalásokon az álláspontok, így akár a jövő héten megszülethet a megállapodás. Közlése szerint júliustól 1 százalékos béremelés lehet a 160 ezernél többet, s 2,1-5,7 százalékos fejlesztés lesz a 160 ezer forintnál kevesebbet keresőknél, a BKV kifizeti az év végi 45 ezer forintos "pulykapénzt", valamint év végén a megtakarításokat szétosztja a dolgozók között.

A VTDSZSZ nem vett részt a január elején tartott, többnapos sztrájkban. A sztrájkmegállapodásban a munkabeszüntetéssel élő érdekképviseletek aláírták: nem lehet bérfejlesztési igényük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását