2024. május 19. - Ivó, Milán

Majd 400 forinttal drágul a négynapos matrica

A nyári turisztikai időszak kezdetével, május elsejétől a négynapos autópálya-matricák ára 1.170 forintról 1.530 forintra emelkedik, a magasabb árak 2010. szeptember 30-ig maradnak érvényben, utána ismét a csökkentett díjakat kell fizetni az e-matricákért.
2010. április 29. csütörtök 17:05 - HírExtra
Az áremelés az úgynevezett virtuális matricavásárlási lehetőségekre éppúgy vonatkozik (internet, SMS, telefonhívás, mobiltelefon, bankkártya), mint ahogy a motoros e-matricákat is érinti. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. csütörtöki közleménye szerint a négynapos e-matrica a legnépszerűbb matricatípus.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. csütörtöki közleménye szerint más országok és külföldi autópálya-társaságok gyakorlatához hasonlóan a D1-es kategóriában (személyautók és motorok 3 és fél tonna össztömegig) vásárolható négynapos e-matricákat szezononként Magyarországon is eltérő áron lehet megvásárolni.

A nyári hónapokban jelentősen emelkedik az autópályák forgalma, ami részben a Magyarországra látogató külföldieknek, részben pedig a belföldi turizmus élénkülésének köszönhető. A négynapos e-matricák szezonális díjemeléséből származó többletbevétel egyrészt a megnövekedett forgalom okozta nagyobb üzemeltetési és fenntartási költségek fedezésére szolgál, másrészt ennek segítségével tartható fenn a turisztikai szezonon kívül érvényes kedvezményes árszint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását