2022. augusztus 9. - Emőd

Lefokozták a Jobbikkal konspiráló szakszervezet-vezetőt

Folytatólagosan elkövetett bujtogatás vétsége miatt 160 ezer forintos pénzbüntetésre és lefokozásra ítélte Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa.
2010. április 29. csütörtök 16:17 - HírExtra
A bíróság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: az elsőfokú, nem jogerős ítélet után a katonai ügyész a büntetés súlyosbítása, a vádlott és védője a felmentés érdekében fellebbezett.

A pénzbüntetés átváltoztatása esetén négyszáz napos szabadságvesztés terhelné Szima Juditot.

A hvg.hu 2008 júniusában számolt be arról, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség bujtogatás miatt vádat emelt a TMRSZ főtitkárával szemben. A vád szerint a főtitkár több, a szervezet honlapjára kikerült cikkben támadta a rendőri vezetőket. A katonai ügyészség három írás miatt indított eljárást. A lap akkor arra is emlékeztetett: a TMRSZ-t azzal is gyanúsították, hogy a magyar gárda támogatására kérte a rendőröket.

A TMRSZ 2004-ben alakult, Szima Judit korábbi tájékoztatása szerint 2009 januárjában 4500 tagjuk volt.

Szima Judit 2009-es EP-választásokon a Jobbik listájának negyedik helyén szerepelt, így Morvai Krisztina, Balczó Zoltán és Szegedi Csanád mögött egy hellyel maradt le a brüsszeli képviselőségről.

A szakszervezet 2009. május 18-án kötött együttműködési megállapodást a Jobbik Magyarországért Mozgalommal. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter még aznap kezdeményezte a rendőrség vezetésénél a megállapodás törvényességi vizsgálatát.

Bencze József országos rendőrfőkapitány 2009. május 28-án törvénysértőnek nevezte a TMRSZ működését, amiért ügyészségi törvényességi felügyeleti vizsgálat megindítását kezdeményezte. A Legfőbb Ügyészség (LÜ) a rendőrfőkapitány kezdeményezése nyomán vizsgálatot folytatott ügyészi törvényességi felügyeleti jogkörben figyelmeztetést nyújtott be, továbbá felhívta a szakszervezet elnökét és főtitkárát a Jobbikkal kötött megállapodás felbontására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását