2024. április 25. - Márk

A Jobbik vizsgálódna a pártok adatbázisainak ügyében

A Jobbik egy parlamenti vizsgálóbizottság felállításával kívánja felderíteni a Fidesz és az MSZP titkos és törvénytelen választói adatbázisait - mondta Novák Előd, a Jobbik alelnöke kedden.
2010. április 27. kedd 18:40 - HírExtra
Az Országgyűlés jelenlegi házszabálya szerint parlamenti vizsgáló bizottságot 78 képviselő kezdeményezésére lehet felállítani, a Jobbik várhatóan 47 fős frakciója így önmagában nem lesz képes életre hívni egy ilyen testületet.

Novák Előd a fővárosi Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja abban bízik, hogy össze tudják gyűjteni a bizottság felállításához hiányzó 31 főt.

A jobbikos politikus a választást övező legnagyobb botrányként értékelte Kubatov Gábor kiszivárgott hangfelvételét, amelyen a fideszes politikus egy titkos választói adatbázis kiépítéséről beszél.
Hangsúlyozta: a Jobbik hasonló mértékben felháborodott, amikor a "Fidesz válaszcsapásaként" napvilágra került egy MSZP-s adatbázis is.

Novák Előd szerint eddig egyik ügy végére sem sikerült pontot tenni, sőt a két érintett párt "elképesztő arcátlansággal" azt mondja, hogy nem történt törvénytelenség.

Az országgyűlési képviselőknek ezért vállalniuk kell, hogy felderítik ezeket a jogosulatlan adatkezeléseket, annál is inkább, mert az ügyészség nem vizsgálja kellőképpen ezeket az eseteket - mutatott rá a leendő országgyűlési képviselő.

Novák Előd megjegyezte továbbá, hogy a kétharmados többség egy olyan "orwelli diktatúra" felé segítheti a Fideszt, amilyet a Kubatov Gábor által elmondott "szenvedélyes igazságbeszéd" is felfest.

Hozzátette: a Fidesz feltehetően azért tartja számon politikai ellenfeleinek szimpatizánsait is, hogy ezt a listát felhasználják a pályázatok elbírálásánál, segélyek elosztásánál, illetve az állami apparátus megtisztításánál is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

brasco
2010. április 28. 09:09
Még az új kabinet meg sem alakult,de a "Jobbik"már kever ! Mit agyalt már megint ki,Vonagló Gábor.. Mit ugrál 47 fővel ?? Nem valószinű hogy lesz olyan frakció,aki támogatná. - Ha igaz magyarnak valja magát,akkor most nem ilyen dolgokkal kellene foglalkoznia..
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását