2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elsüllyedt egy olajfúró torony - óriási környezetszennyezés veszélye

Fennáll a súlyos tengerszennyezés veszélye a Mexikói-öbölben, mert a csütörtökön elsüllyedt olajkitermelő platformból akár 1,2 millió liter olaj is kiömölhet a vízbe. Barack Obama amerikai elnök kormánya jelenlegi legfontosabb feladatának nevezte a baleset hatásainak minimálisra csökkentését.
2010. április 23. péntek 10:07 - HírExtra
A balesetben 11 munkást továbbra is eltűntként tartanak nyilván. Keresik őket, de megtalálásukra kevés a remény. A parti őrség talált két mentőcsónakot a tengeren, de nem volt bennük ember. A környezetszennyezés még súlyosabb lehet, ha az olajfolt eljut a tőle 80 kilométerre lévő louisianai partokhoz.

A platformot a British Petroleum (BP) brit olajipari óriáscég üzemeltetette, de annak tulajdonosa a houstoni székhelyű Transocean nevű amerikai vállalat volt. Szerdán nagy robbanás történt a létesítményen, majd tűz ütött ki rajta. Ellátó hajók erős vízsugarakkal próbálták megfékezni a lángokat és megakadályozni, hogy a fúrótorony elsüllyedjen, de ez nem sikerült. A munkaállomáskor még a robbanás után 111 embert kimentettek.

Mint csütörtök este kiderült, a nagy robbanás előtt három órával volt egy sokkal kisebb detonáció is a platformon, amelyet egy munkás jelentett. Most vizsgálják, hogy ki hibázott abban, hogy a hatóságok nem reagáltak azonnal a bejelentésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását