2024. április 27. - Zita

Öt robbanás rázta meg Bangkokot

Legkevesebb öt robbanás rázta meg csütörtök este a thaiföldi főváros üzleti negyedét ahhoz a helyhez közel, ahol hetek óta tüntetést tartanak a kormány ellenfelei, három ember meghalt, több tucatnyian megsebesültek.
2010. április 22. csütörtök 22:34 - HírExtra
Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a sebesültek száma 75, közöttük állítólag külföldiek is vannak. A robbanásokat M-79-es gránátok okozták - közölte a hadsereg. A környéken katonák állomásoznak, akik napok óta farkasszemet néznek a kormány távozását követelő, vörös inget viselő tüntetőkkel. A robbanások után a katonák szögesdróttal lezárták a környező utakat.

A gránátokat arról a területről lőtték ki, amelyet a vörös ingesek tartanak ellenőrzésük alatt - közölte Szuthep Thaugszuban miniszterelnök-helyettes, miután a kormány rendkívüli ülést tartott az eset miatt.

A TPBS televízió jelentése szerint a sebesültek között vannak külföldiek is, egy diplomáciai forrás szerint egy japán és egy ausztrál állampolgárról van szó. A robbanások helyszínén az emberek pánikba esve rohantak a sebesültekkel a kiérkező mentőkhöz. A televízió vérfoltos járdákról, betört ablakokról mutatott képeket. Előzőleg a hadsereg felszólította a Bangkok központjában összegyűlt ellenzékieket, hogy távozzanak, "mert már nincs sok idő", és katonai művelet kezdődik a tömeg feloszlatására.

A thaiföldi rendfenntartók április 10-én már megpróbálták kiszorítani az ellenzékieket a belvárosból, de összecsapások törtek ki, amelyek 25 ember - 19 civil, öt katona és egy japán újságíró - életét követelték. Az összetűzésekben több mint 800-an megsebesültek. A demonstrálók Thakszin Sinavatra elűzött kormányfőt támogatják, és azt állítják: addig nem hagynak fel az utcai tiltakozással, amíg a kormány nem ír ki előre hozott választásokat. A tüntetők szerint Abhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnök hatalma illegitim.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását