2024. április 24. - György

Michael Douglas levele

Michael Douglas a bíróságnak írt ötoldalas levélben mentegette kábítószer-kereskedelemmel vádolt fiát a keddi ítélethozatal előtt.
2010. április 20. kedd 20:44 - HírExtra
Az Oscar-díjas színész hétfőn nyilvánosságra hozott, kézzel írt levelében arra kérte a Cameron Douglas ügyében eljáró bírót, hogy elnézően ítélje meg a tettét.

"Szeretem a fiamat, de nem csukom be a szemem az előtt, amit tett. Nem akarom összetörve látni" - írta Douglas. Korábban nagyapja, Kirk Douglas, mostohaanyja, Catherine Zeta-Jones és Pat Riley NBA-vezér is küldött már levelet a rács mögött ülő Cameron érdekében a bíróságnak.
A Douglas-fiú, akit júliusban tartóztattak le egy manhattani hotelben, ahol metamfetaminnal és kokainnal kereskedett, januárban elismerte bűnösségét. Akár tíz év börtön is várhat rá, ám ügyvédei és családtagjai abban bíznak, hogy enyhébb büntetést kap.

Apja azzal mentegette a levélben, hogy kivételezett, mégis nehéz gyerekkora volt. Nemcsak filmsztár apja és nagyapja árnyéka borult rá, hanem az alkoholizmussal és kábítószerezéssel terhelt családi örökség is.

Cameron egy "rossz házasság" egyetlen gyermekeként született, és mivel ő gyakran volt távol - írta Douglas - a fiú családot keresve már kamaszkorában bandákhoz csapódott és drogozni kezdett.

Egy klub DJ-jeként és kisebb filmszerepekben ért el némi sikert, de végül heroinfüggősége kerekedett felül. Ügyvédei szerint 2006-ban kezdett kábítószerrel kereskedni, hogy fenntartsa magát. A családja ugyanis - mivel nem volt hajlandó elvonókúrára menni - megvonta tőle az anyagi támogatást.

Michael Douglas levelében nem titkolta, hogy a kilencvenes években alkoholizmusa miatt maga is elvonókúrára kényszerült, féltestvére, a szintén szenvedélybeteg Eric Douglas pedig alkohol és gyógyszerek véletlen túladagolása következtében hunyt el 2004-ben.
A filmsztár börtönben tett látogatásaira hivatkozva állította, hogy szerinte fiából "csodálatos fiatalember lehetne".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását