2024. május 2. - Zsigmond

Olcsóbb kiszállni az új hitelekből

Olcsóbb kiszállni a hitelekből, miután a múlt hónaptól hatályosak a "fogyasztónak nyújtott hitelről" szóló törvény vonatkozó passzusai - írta a Világgazdaság.
2010. április 13. kedd 08:45 - HírExtra
A lap összehasonlította több bank feltételeit, és megállapította, hogy bár drasztikusan csökkentek a hitelintézetek által felszámított előtörlesztési díjak, több piaci szereplő is a jogszabály által megengedett maximális mértéket vezette be. Megállapítják ugyanakkor, hogy az új díjtételek csak a márciustól felvett hitelekre vonatkoznak, ezért a díjcsökkenés valószínűleg nem mérsékli majd drasztikusan a bankok ebből származó bevételeit a közeljövőben.

A törvény rendelékezései szerint a jelzáloghiteleknél is a tőketartozás legfeljebb 2,5 százalékát kérhetik el a bankok pluszköltségeik fedezésére, de csak akkor, ha jelzáloglevéllel fedezett a kölcsön, és a kamatperióduson belül törlesztene az ügyfél. A többi jelzáloghitelnél 2 százalék, az egyéb hiteleknél 0,5 százalék a korlát - idézi fel a lap a jogszabályi feltételeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását