2024. március 1. - Albin

Épségben találtak rá

Épségben találtak rá négy, napokkal korábban eltűnt német hegymászóra kedden az osztrák Alpokban. A hegymászóknak a Hohe Tauern hegyvonulathoz tartozó, több mint 3600 méter magas Grossvenediger csúcs közelében veszett nyoma még szombaton.
2010. április 6. kedd 09:50 - HírExtra
Vélhetően eltévedtek a ködben, miután a csúcs meghódítása után elindultak lefelé. Utoljára egy 2800 méter magasságban lévő menedékház közelében látta őket egy másik csoport.

A 40-50 év közötti hegymászókból álló csoport egyik tagja egy német város polgármestere volt, ezért a kutatásba a belügyminisztérium szakemberei is bekapcsolódtak.

A mentőalakulatok négy napig eredménytelenül próbáltak a nyomukra akadni. Erős szél, köd és lavinaveszély nehezítette a dolgukat.

Hőkamerával és mobiltelefon-helyzetmeghatározóval is keresték a hegymászókat, míg végül a hőkamera segítségével, négy nap után pillantották meg őket egy gleccserfennsíkon.

A jól felszerelt csoport vélhetően hőszigetelt hálózsákjainak köszönhetően maradt életben a fagypont alatti hőmérséklet mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását