2024. április 20. - Tivadar

A világhírű gitárviruóz a húrok közé csap!

Nemrégiben jelentette be Mark Knopfler 2010-es turnéját, ahol többek között a szeptember 14-én megjelent Get Lucky című új albumának dalait mutatja majd be a közönségnek.
2010. április 6. kedd 15:09 - Patai Zsuzsi
A The Get Lucky Tour európai része 60 előadást foglal magában 20 különböző országban, köztük hazánkban is; július 4-én a Budapest Sportarénában láthatják a magyar rajongók a gitárvirtuóz énekest.

A legendás zenésznek ez már a hatodik szólóalbuma. Londonban rögzítette Chuck Ainlay és Guy Fletcher társ-producerek irányításával. A 11 dalon keresztül megismerhetjük az énekes gyökereit, amelyekből zenéje táplálkozik - különösen a címadó dal árul el sokat.

Mark Knopfler így nyilatkozott "szerencséjéről":

„Az első vándormunkás, akivel életemben találkoztam egy soul együttesben énekelt télen, de amikor az idő jobbra fordult, elhagyta kedvenc „játszóterét” és elment délre gyümölcsöt szüretelni.” – mesélte Knopfler – Kb. 15 éves voltam, az iskola foglya és irigy erre a szabad életformára. A Get Lucky ebből a karakterből jött létre, és a többi hasonló emberből, akikkel abban a rövid időszakban találkoztam, amíg különböző helyeken dolgoztam, mielőtt megcsináltam volna a magam szerencséjét a dalaimmal.”

A többszörös Grammy nyertes énekes-szerző-gitáros már a Dire Straits idejében is remekül kombinálta a szokatlan szövegeket és erőteljes gitár játékát, olyan slágereket alkotva, mint a Money For Nothing, Sultans Of Swing, Romeo & Juliett vagy a Walk Of Life.
Dolgozott producerként Bob Dylan és Randy Newman albumain. Több filmzene is az ő nevéhez fűződik, a legismertebb a Local Hero, amely önállóan is óriási sikert ért el.

Mark Knopfler 1949. augusztus 12-én született az angliai Glasgow-ban. Édesanyja angol tanár, apja pedig magyar származású építész (Knöpfler), aki a zsidóüldözés elől menekült Miskolcról Nagy Britanniába. Nemsokkal később a család Newcastle-ba költözött, ahol Mark és öccse David felnevelkedett. Szülei bátorítására szenvedélyévé vált a zene és álmai a gitárok lettek. Tinédzserként bejárta dél-angliát és játszott számos helyi zenekarban, mialatt újságírást tanult.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását