2024. április 28. - Valéria

Magyar sárkány a Potter-parkban

Magyar mennydörgő is helyet kap a Harry Potter-parkban, amely hivatalos bejelentés szerint június 18-án nyitja meg kapuit a floridai Orlandóban.
2010. március 29. hétfő 06:43 - HírExtra
A nyolc hektáros élménypark J.K. Rowling világhírű regényfolyamát és az azokon alapuló filmeket varázsolja valósággá a rajongók számára. A fejlesztés öt éven át zajlott, a részletekről ugyanakkor eddig vajmi keveset árultak el a park létrehozói.

A vállalkozás már árulja a kalandparkba szóló többnapos jegyeket. A négy éjszakás csomag ára 645 dollárnál (127 ezer forint) kezdődik a felnőttek számára. A családi jegyek ára 1548 dollár (306 ezer forint). Az ár tartalmazza, hogy a négy éjszakából a látogatók egyet a parkban lévő szállodában tölthetnek.

Roxfort és kaland

Az élményparkban izgalmas kalandok várják a Potter-történeket rajongóit, a Harry Potter és a tiltott utazás például a Roxfort kastélyba kalauzolja el a látogatókat, akik eljutnak Dumbledore professzor szobájába, csakúgy mint a Griffendél-házba és abba a tanterembe, ahol az ifjú varázslók és boszorkányok a sötét varázslatok kivédését tanulják. A túra során a rajongók találkozhatnak egy Magyar mennydörgővel, egy óriáspókkal, dementorokkal és a Fúria fűzzel is.

A Sárkánykaland elnevezésű próba kettős hullámvasúttal csábítja a látogatókat, akik a Hary Potter és a Tűz serlege című kötetben szereplő Trimágus Tusa egyik epizódjába csöppenhetnek bele. A Hippogriff röptében Hagrid világába kalauzolják a varázsvilág iránt lelkesedőket.

Az élménypark attrakciói, a megvásárolható ajándékok hűek lesznek a regényfolyamot író J. K. Rowling teremtette világhoz - ígérte korábban Mark Woodbury, a Universal orlandói kreatív részlegének feje. Mint elárulta: a vajsörtől a sütőtökdzsúszig minden, a regényből ismert finomság kapható lesz a parkban felépített fogadóban, a varázslójelöltek pedig Ollivander boltjában találhatnak rá a hozzájuk illő varázspálcára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását