2024. április 28. - Valéria

Adóssághegy-torna Bajnaival

A következő tíz évre szóló átfogó európai uniós növekedési és foglalkoztatási stratégiában olyan közös célokat kell meghatározni, amelyek összhangban vannak az egyes tagországok teljesítőképességével - állapította meg Bajnai Gordon miniszterelnök a témával foglalkozó EU-csúcsértekezlet előtti sajtótájékoztatóján, csütörtökön Brüsszelben.
2010. március 25. csütörtök 11:26 - HírExtra
A visegrádi négyek csoportját képező országok és José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök megbeszélést követően a kormányfő elmondta: Európának nagyon nehéz évei jönnek, mert a válságkezelés során felhalmozott adóssághegyet le kell dolgozni.

A pénzügyi nehézségekkel küzdő Görögországról szólva leszögezte, ha nem születik gyors megoldás, azt más, az eurózónán kívüli országok is megszenvedik.

A Visegrádi Együttműködéshez tartozó Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország álláspontja szerint az Európai Unióban olyan közös külügyi szolgálat létrehozására van szükség, amely megfelelő egyensúlyt tükröz a tagállamok képviseletében, és teljes egészében képes integrálni az új tagállamokban meglévő tudást is ezen a területen - közölte Bajnai Gordon.

Mint mondta, egyetértettek abban, hogy minden tekintetben új szolgálatnak kell létrejönnie, amely "magasabb szinten képes képviselni Európát".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását