2024. május 22. - Júlia, Rita

Dávid Ibolya: készen állunk!

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) készen áll az országgyűlési választásokra - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2010. március 24. szerda 16:00 - HírExtra
Hozzátette: az MDF területi és országos listát is állított, továbbá olyan programja van, amelyet a független elemzők a legjobbnak minősítettek.Kiemelte, az előző néhány hét arról szólt, hogyan lehet az ajánlószelvény-gyűjtéssel megakadályozni a többpártrendszert Magyarországon.

Dávid Ibolya az ajánlószelvényekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: biztos, hogy van egy-két eset a 176 választókörzetből, ahol vannak problémák az összegyűjtött szelvényekkel, de azokat nem tudja ellenőrizni az, akinek a birtokába kerül.

A pártelnök az utóbbi idők MDF-fel összefüggő, választási csalást feltételező, rejtett kamerás felvételeivel kapcsolatban azt mondta: legalább két bűncselekményt követnek el azok, akik ilyen felvételeket készítenek. Ez nem demokratikus eljárás - jelentette ki.
"Iszonyú az össztűz az egész MDF ellen" - fogalmazott Dávid Ibolya.

Csapody Miklós MDF-ből való kilépése kapcsán a pártelnök azt mondta: Csapody Miklós az országos lista harmadik helyét kérte, a párt elnöksége a 11. helyet ajánlotta fel neki.
Ezt Csapody Miklós nem fogadta el, és ezután döntött a pártból való kilépésről - tette hozzá.

Csapody Miklós kedden este jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy kilép a Magyar Demokrata Fórumból, és egyelőre nem kíván közreműködni a magyar politikai életben. "Elköszönök a választópolgároktól, megköszönöm (...) a kopogtatócédulák tulajdonosainak azt a sok-sok segítséget, amit kaptam" - mondta Csapody Miklós. Hozzátette: részéről a kampány véget ért.

Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettes BKV-ügyekben való esetleges érintettségéről kérdésre válaszolva az MDF elnöke azt mondta: a liberális párt tájékoztatása szerint a politikus kizárólag szakmai kérdésekkel foglalkozott, és a vele kapcsolatos sajtóhírek rágalmazások.

Arra a kérdésre, hogy az MDF együttműködik-e a Kolompár Orbán vezette MCF Roma Összefogás Párttal, a politikus azt válaszolta: nincs megállapodás a két párt között, és nagyon jól döntenek a romák, ha az MDF-et támogatják a választásokon.
Dávid Ibolya közölte azt is: "az MDF sikeres, eredményes választási szereplését követően Bokros Lajos hazajön, és a magyar parlamentben folytatja a munkáját".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 24. 16:31
Készen állnak a megsemmisülésre?

Nem fognak bejutni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását