2024. április 29. - Péter

Hazaérkezett az MSZP-delegáció a kommunistáktól

Hazaérkezett kínai útjáról a Magyar Szocialista Párt delegációja. A párt Lendvai Ildikó által vezetett négytagú küldöttségét fogadta Li Csang-csun, a Kínai Kommunista Párt (KKP) Központi Bizottsága Politikai Bizottságának állandó bizottsági tagja, a párthierarchia ötödik embere.
2010. március 21. vasárnap 18:57 - HírExtra
A delegáció továbbá találkozott és tárgyalt Csen Feng-hszianggal, a párt külügyi hivatalának helyettes vezetőjével és Vang Csia-zsujjal, a hivatal miniszteri szintű vezetőjével.

A tárgyalásokon a Kínai Kommunista Párt vezetői elismerően értékelték az elmúlt nyolc év kínai-magyar kapcsolatokban elért eredményeit, kitértek a kínai-magyar gazdasági kapcsolatok erősítésének fontosságára, valamint kijelentették: a választások után is számítanak a Magyar Szocialista Pártra a pártközi együttműködésben.

A találkozón a Kínai Kommunista Párt vezetői írásos keret-megállapodást kötöttek az MSZP-vel. Az aláírt dokumentum szerint "a kínai fél számít arra, hogy az MSZP erős politikai pártként a jövőben is fontos, építő szerepet tölt be a magyar és az európai politikai életben".   A dokumentum szerint a felek a pártközi kapcsolatok (rendszeres, magas szintű vezetői konzultációk, szakpolitikusok, szakemberek, ifjúsági csoportok delegációcseréje) segítségével is előmozdítják Magyarország és a világ egyik vezető gazdasági nagyhatalmává vált Kína gazdasági, turisztikai és kulturális kapcsolatait. Az MSZP nemcsak abban vállalt közreműködést, hogy a kölcsönösen előnyös kétoldalú gazdasági kapcsolatok hozzájáruljanak a magyar válságkezelés sikeréhez, a magyar gazdaság fejlődéséhez és munkahelyek teremtéséhez, hanem szerepet vállalt Kína és az Európai Unió bontakozó kapcsolatainak javításában is.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását