2024. június 16. - Jusztin

MSZP: a Fidesz számára nem nemzeti ügy az oktatás

Az MSZP szerint a húszéves demokrácia szégyene, hogy olyan semmitmondó választási programmal lehet pályázni a kormányzásra Magyarországon, mint amilyen a Fideszé; erre példaként az oktatási területet hozta fel Tatai-Tóth András szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. március 17. szerda 11:40 - HírExtra
Az MSZP oktatási munkacsoportjának vezetője szerint kifelejtették az oktatást a Fidesz-programból, abban erre vonatkozóan csak általánosságok szerepelnek.

Mint mondta, mivel a program címe a Nemzeti ügyek politikája, ebből arra lehet következtetni, hogy a Fidesz számára az oktatás nem nemzeti ügy, hiszen a dokumentumban nincs ilyen fejezet.

Tatai-Tóth András felidézte: Orbán Viktor a bevezetőben megfogalmaz ugyan egy mondatot, miszerint minden egyes embernek joga van olyan oktatási rendszerhez, amely megfelel a magas nyugati normáknak és a gazdaság elvárásainak, de ennek érvényesítési módjáról semmi nem derül ki.

Véleménye szerint nemcsak a közoktatásban, a felsőoktatásban és a szakképzésben dolgozókat nézi le a Fidesz, hanem az egész magyar társadalmat. Úgy fogalmazott, a Fidesz lebecsüli a választókat, hiszen az oktatás ügye mindenkit érint, és ennek kellene lennie az egyik legfontosabb ügynek.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz programjának gazdasági, illetve szociális fejezetében van ugyan szó az oktatásról, de utóbbi is megmarad a helyesnek mondható célkitűzések szintjén. Ezzel összefüggésben a "be kell vezetni a mindennapos testnevelést" elvet emelte ki, de szerinte arról már nem esik szó, ehhez hogyan biztosítanák a feltételeket.

Tatai-Tóth András kitért arra, természetesen olvasta Pokorni Zoltán, az Orbán-kormány volt oktatási minisztere kedden megjelent interjúját, ahogyan korábban Sió László, Pósán László vagy Hoffmann Rózsa oktatási szakpolitikusok elgondolásait is, de azt szerinte nem lehet tudni, hogy "Pósán László agresszív, Hoffmann Rózsa kissé elavult, markáns konzervatív vagy Pokorni Zoltán európaibb elképzelései" érvényesülnek-e, ha a Fidesz alakíthat kormányt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

alajos
2010. március 17. 13:58
párdonn, betíltja a nemiséghez illő játékokat
alajos
2010. március 17. 13:58
Az a párt, amelyik bevezeti a nemiséghez illő játékokat; amelyik megszűnteti a buktatást az alsósoknál; amelyik bevezeti ezt a kamu érettségit; amelyik bevezeti a bolgonai rendszert, miközben máshol visszavinják, mert trágya, az meg se szólaljon ebben a kérdésben.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását