2024. május 19. - Ivó, Milán

Lecsaptak a Cosa Nostrára

A szicíliai maffia, a Cosa Nostra 19 tagját vette őrizetbe hétfőn az olasz rendőrség Trapani városában tartott razziákon. A hatósági fellépésben közel 200 rendőr vett részt.
2010. március 15. hétfő 14:40 - HírExtra
Az őrizetbe vettek feltehetően a szicíliai maffiavezér, Matteo Messina Denaro legközelebbi emberei, és köztük van a "keresztapa" fivére, Salvatore is. A rendőrségi akció a tavaly júniusban kezdődött, a 16 éve körözött Denaro letartóztatására irányuló razziasorozat része. Az ötvenes éveiben járó maffiavezért közel ötven ember meggyilkolásával vádolják. Roberto Maroni olasz belügyminiszter nagyra értékelte a hétfői rendőrségi akciót, s azt mondta, hogy Denaro körül szorul a hurok.

Matteo Messina Denaro - akit Playboy Boss-nak "becéznek", mert szereti a luxusautókat, az aranyórákat és szoknyabolond - állítólag 2006. után vette át a Cosa Nostra vezetését, miután letartóztatták Bernardo Provenzano maffiavezért.

Az olasz hatóságok az utóbbi két évben több csapást mértek a Cosa Nostrára, lefejezték a maffiát, amely - szakértők szerint - válságba került, mivel a régi vezetői gárda letartóztatása után nincs a szervezetnek karizmatikus vezetője. Denaro a szicíliai maffia új generációjához tartozik, s gyakorta az a vád éri, hogy túl kegyetlen, és nem tartja tiszteletben a bűnszövetkezet becsületkódexét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását