2021. november 28. - Stefánia

Hódít a passzió turizmus

Ha van kedvenc időtöltése, például a fitnesz, vagy étel- és borkóstolás, esetleg röplabdázás, egzotikus helyszínek látogatása vagy családi összejövetelek megszervezése érdekes helyen, minden bizonnyal talál olyan üdülési lehetőséget, amelynek keretében kiélheti ezt a vágyát.
2010. március 15. hétfő 08:32 - HírExtra
Idegenforgalmi szakemberek szerint az úgynevezett passzió-utak iránti kereslet legalább olyan gyorsan ütemben növekszik, mint amilyen messzire elutazhat általa az ember.
Az utazási irodák ilyen ajánlatai között szerepel például étel- és bor-kóstolás a Dominikai Köztársaságban, röplabdázás Floridában, Zumba fitnesz, vagy zenei fesztiválon való részvétel Mexikóban.

Egy ilyen út valóban egy bizonyos érdeklődési körre szakosított hét - hangoztatja Kate Moeller, a Club Med utazási irodától, amely a passzió turizmus egyik avatott szervezője.
A cég az idegenforgalom lanyhább időszakaiban, tavasszal és ősszel szervezi passzió-heteinek többségét. Akkor csináljuk, amikor az emberek kevésbé hajlamosak az utazásra. Ez az az időszak, amikor az utazók a legjobb ajánlatokat kaphatják - hangsúlyozta Moeller.

A jelek szerint az utazási iroda figyelmét semmilyen érdeklődési kör nem kerüli el. Nemrég egyhetes utat szerveztek étel-bloggereknek Mexikóba. Az erre jelentkezők találkozhattak különféle étel témájú blogok íróival és szemináriumokon vehettek részt.

A tengeri passzió-utak részaránya is folyamatosan növekszik a csoportos utazásokban a Cruise Lines International Association, a tengeri üdülőhajók szövetsége szerint.

Népszerűek a többnemzedékes utazások, az étellel és a borral kapcsolatos tengeri utak, a házasságkötési és nászút célúak. Kisebb hajók esetében nem szokatlan, hogy egyetlen passzió-csoport vesz bérbe egy egész hajót és tervezi meg szakosított programját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását