2022. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Markó: a szabadság elérhetővé vált

Az összefogás fontosságát hangsúlyozta az 1848-as szabadságharc idei évfordulóját megelőző felhívásában Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke. Mint kifejtette: az összefogásra azért van nagy szükség ma is, amikor a romániai magyarok számára elérhetővé vált a szabadság, mert a küzdelem folytatódik az erdélyi magyarság legfőbb célkitűzéseinek eléréséért.
2010. március 14. vasárnap 17:49 - HírExtra
Ez abban a felhívásban olvasható, amit az RMDSZ a hétvégén juttatott el az MTI bukaresti irodájába. A romániai magyar szervezet elnöke által aláírt dokumentum az erdélyi magyarság legfőbb célkitűzései közé sorolja az autonómiát, vagyis az önálló döntéshozatal különböző formáit.

A politikus szerint március 15. főként a nemzeti összefogás, a szolidaritás napja. "Nagy, közös felelősségünk, hogy ez a nap minden magyar ember közös ünnepe maradjon, és ne engedjük, hogy ezt az ünnepet bárki is önös politikai célokra használja fel" - olvasható a felhívásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását