2024. március 29. - Auguszta

Halálra éheztették a védett állatokat

Sokáig nem adtak rendesen enni tizenegy védett szibériai tigrisnek egy kínai állatkertben, ezért elpusztultak. Amikor az állatkert megkapta a tigrisek ellátásához szükséges pénzt, már késő volt.
2010. március 12. péntek 10:59 - HírExtra
Tizenegy szibériai tigris pusztult el az elmúlt három hónapban egy északkelet-kínai tartományi főváros állatkertjében, jelentette a Hszinhua hírügynökség csütörtökön helyi állatvédőkre hivatkozva. Egy helyi lap úgy tudja, megtörtént, hogy egyetlen napon hat tigris múlt ki.

"Az állatokat az éhség vitte el, nem fertőző betegség. Miután az állatkertnek nem ment jól, olcsó csirkecsontokkal, naponta egy-két döglött szárnyassal etették a vadmacskákat" - közölte a Liaoning tartományi Senjang város állatvédelmi állomásának helyettes vezetője, Liu Hsziao-csiang.

2009 novemberében ebben az állatkertben két éhes tigris megmart egy állatkerti dolgozót, aki súlyosan megsérült, de túlélte a támadást. A munkavédelmi hatóságok akkor arra kérték az állatkertet, hogy tartsák ketrecekben a tigriseket, ami - ugyancsak Liu szerint - egészségük romlásához vezetett. A ketrecek ugyanis kicsik voltak és nedvesek.

November óta az állatkert állítólag megkapta az állatok etetésének fedezetéül szolgáló összeget, a napi 18 ezer jüant (508 ezer forint), de a tigrisek egy része a korábbi éhezéstől már olyan rossz állapotban volt, hogy már nem lehetett megmenteni őket.

A szibériai tigrisek a világ kihalófélben lévő állatfajtái, feltételezések szerint Észak-Kínában vadon mindössze háromszáz élhet belőlük. Kínában védett állat, elejtéséért halálbüntetés járhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását