2024. május 3. - Tímea, Irma

Bochkorék vagy Sebestyénék az erősebbek?

Öldöklő frekvenciaharc kezdődött a Danubius és a Sláger Rádió között. Balázs kontra Bocsi szópárbaj a HírExtrán!
2009. szeptember 30. szerda 08:30 - HírExtra
Mind a Danubius, mind pedig a Sláger Rádió frekvenciájára négy-négy darab pályázat érkezett be az ORTT-hez – közölte a médiahatóság. Igen ám, csakhogy a Bochkor Gábor és Boros Lajos fémjelezte Sláger ellenaspiránsai között a leginkább Sebestyén Balázzsal azonosítható Danubius Rádió is ott van. Ez pedig azt jelenti, hogy Balázsék Bochkorék babérjaira törnek.

A történet előzménye, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (röviden ORTT) hosszas jogi huzavona után végül is nyílt pályázatot írt ki a már említett két országos rádióadó ez év végén lejáró frekvenciájára. (Sokáig úgy tűnt, mindkét sugárzó verseny nélkül hosszabbíthat.)

Ez mind rendben, az azonban már médiaberkekben is jókora feltűnést keltett, hogy a Danubius Rádió amellett, hogy a saját sugárzási jogát szeretné meghosszabbítani, a nagy rivális Sláger frekvenciájára is kivetette a hálóját.

Sikerülhet Balázséknak odapirítani, vagy csúnyán visszaüt a Boros-Bochkor féle bumeráng? Földes Ádám, a Danubius vezérigazgatója mindenesetre bizakodó, s egyben magyarázó nyilatkozattal állt elő: „a döntés üzleti és technikai természetű is. Egyrészt biztosra kívánunk menni, másrészt jelenleg a Danubius Rádió és a Sláger Rádió technikai lefedettségében van pár százalék különbség, és az elmúlt tizenkét évben most adódott először jogi lehetőség, amellyel ezen változtatni lehet”.

Földesnél már csak a Danubius frontemberének számító Sebestyén Balázs ütött meg optimistább hangot, aki azt mondta: „egyáltalán nem félek attól, hogy sikertelen lesz a pályázatunk. Én ott voltam és láttam, hogy másfél hónap alatt milyen profi csapat milyen kemény, önfeláldozó munkával készült erre.”

„A rádió megbízható, stabil, így egyelőre én sem vettem álláskereső magazinokat magamnak” – fűzte hozzá szokott stílusában a népszerű dumagép.

Akad viszont valaki, aki koránt sincs elragadtatva a Danubius-félekifüstölési kísérlettől. „Minden rádió pályázhatott minden frekvenciára, de Balázsék csak akkor törhetnének a babérjainkra, ha mi már nem rádiózunk” – szögezte le Bochkor Gábor.

„A pályázatok elbírálása után szerintem még rengeteg meglepetés lehet. Mi mindenesetre optimistán állunk a versenyhez, és meggyőződésünk, hogy egy erős pályázattal és sikeres múlttal a hátunk mögött továbbra is megmaradunk a hallgatóknak” fűzte hozzá Bocsi, egyszersmind világossá téve, ezúttal aligha lesz bocsánat…
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. szeptember 30. 14:14
Egyik nagyobb mocsok,mint a másik,mi a kérdés???
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását