2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hiller nem védte meg a tanárokat Mesterházytól

Írásbeli kérdéssel fordult az oktatási tárca vezetőjéhez a fideszes Zsigó Róbert.
2010. március 11. csütörtök 08:10 - HírExtra
Az Országgyűlés oktatási bizottságának alelnöke azt kifogásolja, hogy Hiller István nem védte meg a pedagógusokat, amikor az MSZP kormányfő-jelöltje egy pártpolitikai fórumon azt mondta: nem akar olyan országban élni, ahol az alapján kell iskolát választania a gyermekének, "hogy ott milyen a hovatartozása, a pártállása az iskolaigazgatónak".

A Fidesz weboldalán közzétett dokumentum szerint a politikus azzal kapcsolatban intézett írásbeli kérdést az oktatási miniszterhez, hogy az MSZP kormányfő-jelöltje "szükségesnek tartja firtatni a gyerekeit oktató pedagógusok nézeteit".

Felidézte, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje nemrégiben, egy pártpolitikai fórumon azt mondta, hogy nem akar olyan országban élni, ahol az alapján kell iskolát választania a gyermekének, "hogy ott milyen a hovatartozása, a pártállása az iskolaigazgatónak". Zsigó Róbert szerint az oktatási tárca vezetője Hiller "most sem védte meg a pedagógusokat, most sem állt ki a tanárok és tanítók mellett", hanem "megint hagyta, hogy pártjának egyik első embere tisztességtelen pártpolitikai támadást intézzen a pedagógusok, az intézményvezetők ellen".

Azt kérdezte Hiller Istvántól, egyetért-e azzal, hogy a szocialista miniszterelnök-jelölt a törvényeket semmibe vevő, politikailag éretlen, ingatag állampolgárnak próbálja beállítani a pedagógusokat.

Zsigó Róbert az oktatást érintő MSZP-s intézkedéseket felidézve kitért arra is, hogy évről évre forrásokat vontak el a közoktatástól, szétzilálták az intézményrendszert, emiatt csökkent az oktatás teljesítőképessége.

A drasztikus elvonások mára a közoktatást a 8 évvel ezelőtti pénzügyi szint alá süllyesztették, osztályokat kellett összevonni, intézményeket bezárni, pedagógusokat utcára tenni, az alapfokú művészetoktatási intézményhálózat pedig már évek óta folyamatosan a felszámolás határán áll" - jegyezte meg a fideszes politikus.
"Az elmúlt nyolc esztendőben több tucatszor változtatták, toldozgatták-foldozgatták a közoktatási törvényt. A kormányzó pártok hetente újabb és újabb ötletekkel álltak elő" - sorolta, hozzátéve, hogy a kormány "folyamatos bizonytalanságban" tartja az oktatásügy szereplőit.

A fideszes honatya arról is szót ejtett, hogy "nőtt az iskolai agresszió", és az ezt vizsgáló, Hiller István által felállított bizottság szerint pedig a pedagógusok felelősek mindezért.
"A pedagógusokat teljesen magukra hagyták az egyre nagyobb iskolai gondokkal, a tanórán kívüli nevelés forrásait elvették, és amikor Önöknek tenniük kellett volna, gyöngének és tehetetlennek bizonyultak" - szögezte le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását