2020. augusztus 5. - Krisztina

Rendőri akció a Cosa Nostra ellen

Egy szerdán kezdődött közös olasz-amerikai maffiaellenes rendőri művelet keretében húsz körözött bűnözőt fogtak el Szicíliában, további hatot pedig New Yorkban és Miamiban - közölték az olasz hatóságok.
2010. március 10. szerda 20:56 - HírExtra
A palermói rendőrség arról tájékoztatott, hogy a Cosa Nostra nevű szicíliai bűnszövetkezet elleni hajtóvadászat még szerdán délután is folyamatban volt. A palermói ügyészség mintegy húsz elfogatóparancsot bocsátott ki egyebek között bűnszövetkezethez tartozás, pénzbehajtás, pénzmosás és kábítószer-csempészet gyanúja miatt. A nagyszabású rendőri akció célja a palermói Santa Maria di Gesú maffiacsalád és amerikai elágazásainak felszámolása.

A "család" főnökeit, Gioacchino Corsót és fivérét, Giampaolót a rendőrség Palermóban letartóztatta.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hat maffiatagot vett őrizetbe a floridai Miamiban és New Yorkban, ahová néhány napja megérkeztek az olasz rendőrség ügynökei. Az olasz és amerikai rendőrség csaknem két éve folytatott együttműködésének eredményeként sikerült a szerdai letartóztatásokat végrehajtani.

A nyomozáshoz közel álló források szerint a rendőrség dokumentumokat és fegyvereket foglalt le. A Szicíliában elkobzott dokumentumok között van azoknak a személyeknek a névsora, akik "pizzót" (maffiaadót) fizettek a bűnszövetkezetnek, valamint a maffiának befizetett pénzösszegek is.

Az Egyesült Államokban letartóztatott hat személy között van egy apa két fiával, akik egy fuvarozó céget működtettek. Azzal vádolják őket, hogy vagyontárgyakat rejtettek el, miután a vállalat csődbe ment. Az apa az amerikai hatóságok szerint a Gambino bűnszövetkezet "katonája" volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását