2024. május 19. - Ivó, Milán

Fél Berlin a rablókat keresi

Hatalmas erőkkel folyt a nyomozás hétfőn Berlinben a német főváros szívében az elmúlt hét végén végrehajtott rablótámadás tettesei után.
2010. március 8. hétfő 14:53 - HírExtra
Az igazi vadnyugati krimibe illő támadást négy álarcos fegyveres hajtotta végre szombaton kora délután a Brandenburgi kapu közelében lévő Potsdamer Platz egyik legelőkelőbb szállodájában, a Grand Hyatt hotelben, ahol Európa legnagyobb pókertornáját rendezték. A rendőrség szerint a pisztolyokkal és késekkel felfegyverkezett tettesek az egyik hátsó bejáraton hatoltak be, akadálytalanul jutottak fel a torna helyszínéül szolgáló első emeletre, ahol megpróbálták a személyzetet a nyereménynek szánt 800 ezer euró átadására kényszeríteni.

A pontosan 3 perc alatt történteket videókamerák rögzítették, így a többi között az egyik rabló és egy biztonsági őr közötti dulakodást, majd azt, hogy egy másik rabló siet társa segítségére. A rendőrök még ki sem érkeztek, amikor a rablók kereket oldottak, a remélt 800 ezer euró helyett azonban mindössze 200 ezer eurót sikerült zsákmányolniuk. Ugyanakkor több DNS-mintát, illetve ujjlenyomatot hagytak hátra. Mindennek alapján - továbbá a videókamerák által rögzített felvételekre támaszkodva - a hatóságok bizakodnak, hogy a rablókat hamarosan kézre keríthetik.

A támadás a szó szoros értelmében megrázta Berlint, amely hasonló "krimit" még nem élt át. A hatóságok mindenesetre számos mulasztásra derített fényt, így egyebek között arra: miként lehetséges, hogy a főnyereménynek szánt, csaknem 1 millió eurót egy kis páncélszekrényben őrizték, és azt csak egy biztonsági személy vigyázta.

A rendőrség egyébként nem tartja kizártnak, hogy a támadóknak a szállodai személyzet vagy a játékosok között cinkosaik voltak. A rablók ugyanis "biztosra" mentek, és a hatóságok szerint mind a nyereményösszegre, mind a helyszínre vonatkozóan alapos ismeretekkel rendelkeztek.

A támadók egyikével puszta kézzel szembeszálló, 36 éves Roman H. nevű biztonsági őr, továbbá a pénz nagy részét a rablók elől "elmenekítő" egyik fiatal szállodai alkalmazott szinte nemzeti hős lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását