2024. május 6. - Ivett, Frida

Magyar-orosz - Döntetlen Győrben

Idei első találkozóján a magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott szerdán Oroszország csapatával Győrben, barátságos mérkőzésen.
2010. március 4. csütörtök 08:10 - HírExtra
A válogatott színeiben először eredményes Vanczák a 39. percben szerzett vezetést a hazaiaknak, a vendégek Biljaletgyinov révén az 59. percben egyenlítettek.
A magyarok legutóbb 1978-ban győzték le Oroszországot, pontosabban annak jogelődjét, a Szovjetuniót.

Eredmény:
Magyarország-Oroszország 1-1 (1-0)

Győr, 10.423 néző, v.: Ante Vucemilovic Simunovic (horvát)

Gólszerzők: Vanczák (39.), illetve Biljaletgyinov (59.)
Sárga lap: Akinfejev (44.), Gyenyiszov (49., 89.), Janbajev (55.)
Piros lap: Gyenyiszov (89.)

Magyarország:

Király - Bodnár, Juhász, Vanczák, Horváth (Dárdai, 72.) - Szélesi, Bodor (Hajnal, 62.) - Huszti, Buzsáky (Tőzsér, a szünetben), Rudolf (Szalai, 79.) - Torghelle

Oroszország:

Akinfejev (Gabulov, a szünetben) - Anyukov, Kologyin (V. Belezuckij, 83.), Janbajev, Ignasevics - Biljaletgyinov (Bisztrov, 84.), Gyenyiszov, Szemszov (Arsavin, a szünetben), Zirjanov - Szemak, Pogrebnyak (Pavljucsenko, a szünetben)

Az első negyedóra a mérkőzés jellegének megfelelően meglehetősen barátságosra sikerült, mert egyik kapu sem forgott veszélyben. Később sem igen változott a játék képe, többnyire eseménytelen mezőnyjátékkal teltek a percek. A 33. percben volt először komolyabb izgalom, akkor Zirjanov jobb oldali szöglete után Király rosszul futott ki a kapujából, Kologyin 10 méteres fejesét követően pedig Bodor a gólvonalról mentett. A 39. percben aztán váratlanul vezetést szereztek a magyarok: Huszti jobb oldali szabadrúgása után az orosz védők nem tudtak felszabadítani, a labda végül Vanczák elé került, aki 8 méterről laposan a bal sarokba lőtt. A Sion védője először volt eredményes a válogatottban.

A folytatásban feljavult az orosz válogatott játéka, többet birtokolta a labdát, mint Koeman csapata, de igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani a magyar kapu előtt. Az egyenlítő gól egy pontrúgás után született. Annak ellenére, hogy békésen "csordogált" a mérkőzés, Gyenyiszov második sárga lapot követő kiállítása miatt a vendégek tíz játékossal fejezték be a találkozót, melyen igazságos döntetlen született.

Erwin Koeman szövetségi kapitány

"Az első félidőben jobban játszottunk ellenfelünknél, több lehetőségünk adódott mint az orosz válogatottnak, megérdemelten szereztünk vezetést. A második játékrészben aztán az oroszok megmutatták, hogy jó és gyors csapatuk van, de mezőnyfölényük ellenére sem jutottak el egy ideig komoly gólszerzési lehetőségig. Kár, hogy aztán egy buta találatot kaptunk és egyenlítettek. A félidő második részére feljavultunk, gólt is szerezhettünk volna, volt erre a lehetőségünk. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, külön köszönet jár a győrieknek a kitűnő játéktérért."

Guus Hiddink, az oroszok leköszönő szövetségi kapitánya

"Nagyon örülök és boldoggá tesz, hogy utolsó meccsemet az orosz válogatott szakvezetőjeként barátom és honfitársam, Erwin Koeman ellen vívhattam."
A 63 éves holland szakember nyártól a török nemzeti együttes irányítását veszi majd át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását