2024. április 30. - Katalin, Kitti

Csődeljárást kért maga ellen a Portsmouth

Nem tudja kifizetni óriási, 70 millió fontos (21,146 milliárd forint) adósságát, ezért csődeljárást kezdeményezett maga ellen az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Portsmouth csapata.
2010. február 26. péntek 14:25 - HírExtra
A vezetők a klub honlapján jelentették be pénteken, hogy minden erőfeszítésük ellenére sem tudtak új befektetőt vagy tulajdonost találni, ezek után pedig ez a lépés volt az egyetlen, mellyel esély mutatkozik a nagy múltú egyesület megmentésére. A klub képviselőinek a korábban elhalasztott felszámolási eljárás miatt eredetileg a jövő héten kellett volna újra megjelenniük a londoni legfelső bíróságon, mostantól azonban csődbiztos intézi ügyeiket.

A Premier League történetében az 1898-ban alapított Portsmouth az első csapat, amely ellen csődeljárás indul. A dél-angliai együttes a csődeljárás miatt kilenc pont levonásra számíthat a bajnokságban, így tulajdonképpen már most kiesőnek tekinthető, mivel eddig is a tabella utolsó helyén állt, hét pontra elmaradva az utolsó előttitől.

A Portsmouth története során kétszer volt bajnok és kétszer nyerte meg az FA Kupát, legutóbb 2008-ban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását