2024. április 26. - Ervin

Párizs összesen 326 millió euró segélyt ad Haitinak

Összesen 326 millió euró értékű segélyt nyújt a földrengés sújtotta Haitinak Franciaország. A francia elnök szerdai Port-au-Prince-i bejelentése szerint az összeg tartalmazza a Franciaországgal szemben fennálló 56 millió eurós haiti adósság leírását is.
2010. február 17. szerda 19:30 - HírExtra
Szerdai villámlátogatásán Nicolas Sarkozy tárgyalt René Préval haiti elnökkel is az újjáépítésről. A földrengés mintegy 225 ezer házat döntött romba Haitin, köztük az elnöki palotát és szinte az összes minisztériumot, valamint közigazgatási hivatalt. Franciaország a magas költségek miatt távolságtartással kezeli azt a tervet, hogy az amerikai Fehér Ház mintájára épült elnöki palotát a korábbiaknak megfelelően építsék újjá.

A francia pénzügyminiszter egy hónapja felszólította a Párizsi Klubba tömörült hitelezőket - Franciaország a Párizsi Klub elnöke -, hogy a Haiti földrengésre tekintettel gyorsítsák fel a haiti adósságok már tavaly júliusban tervbe vett leírását. Christine Lagarde akkor elmondta, hogy már felvette a kapcsolatot a Párizsi Klub összes tagjával, és az adósságleírás gyorsítása folyamatban van.

A 8,5 millió lakosú Haiti - ahol januárban több mint 200 ezer halálos áldozatot követelő földrengés volt - az amerikai kontinens legszegényebb országa. Lakosságának 80 százaléka él napi 2 dollárból, azaz a szegénységi küszöb alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását